Velkommen
Om Bryd Angsten
Modul 1.0. Fakta om angst
Modul 2.0. Bryd angsten sådan
Facebook
Artikler
Aktuelle cases
Uge 6 - Hvad er angst?01
Uge 7 - Er angst farligt?02
Uge 8 - Hvorfor opstår angsten?03
Uge 9 - Angsten for angsten - hva så det?04
Uge 10 - Hvem får angst?05
Uge 11 - Hvor mange har egentlig angst?
06
Uge 11 - Hvor mange har egentlig angst?

.....350.000 HAR ANGST!
Det anslås, at 350.000 danskere i dag - svarende til 7% af befolkningen har en behandlingskrævende angststilstand.

Til sammenligning kan det nævnes, at der var flere med en behandlingskrævende angsttsilstand i 2011 end registrerede fodboldspillere i landets 1647 klubber under DBU.

I 2011 var der 342.955 registrerede fodboldspillere i DBU.

Og vidste du, at der er flere fodboldspillere end folk med Danmarks mest anvendte efternavn "Jensen". Der er pr. 1. 1. 2013 registreret 264.824 med efternavnet Jensen.

Der er altså her i 2100-århunderedes samfund (det såkaldte videnssamfund) stadig et tabu med mange myter omkring en følelse og tilstand, som rummer flere mennesker end folk med efternavnet Jensen og folk som spiller fodbold. Hmmmmm....

--------------------0---------------------

Det er et faktum, at angst er så udbredt, at det efterhånden betragtes som en af de otte folkesygdomme - på lige fod med f.eks. diabetes og depression.

Det anslås, at ca. 750.000 danskere - svarende til 15% af den danske befolkning på et tidspunkt i deres liv vil møde en angsttilstand, som er behandlingskrævende.

Og det er imidlertid kun et fåtal, som søger behandling for deres tilstand, selvom der er konkrete og effektive kognitive metoder og redskaber til at komme angsttilstanden til livs.

--------------------0---------------------

Dette var det sidste afsnit under modul 1, som omhandlede udvalgt fakta om angst. Næste uges afsnit "Uge 12 Hvilke angstformer findes der" udgår.

Næste modul (modul 2) kigger Bryd Angsten på hvilke konkrete metoder og redskaber, som man kan anvende i arbejdet for at nå sine personlige mål. Her tager Bryd Angsten fat på kognitive metoder og mindfullness. Glæd dig.....måske kan det give noget inspiration til der hvor du er lige nu?

Bryd Angsten anbefaler
Bryd Angsten tilbyder indsigt og viden samt redskaber og metoder til personlig udvikling, og anbefaler derfor folk med en behandlingskrævende angsttilstand om at anvende Brydangsten.dk til inspiration i samarbejde med en psykolog, terapeut, psykiater, coach eller læge.
All Rights Reserved...